14:25 01.11.2017

Ківа і люди в камуфляжі прибули до Солом'янського райсуду, де оберуть запобіжний захід синові глави МВС

2 хв читати
Ківа і люди в камуфляжі прибули до Солом'янського райсуду, де оберуть запобіжний захід синові глави МВС

Лідер Соціалістичної партії України, екс-радник глави МВС Ілля Ківа в оточенні прибічників прибув до Солом'янського райсуду Києва, який, як очікується, в середу розпочне обрання запобіжного заходу одному їз фігурантів "справи рюкзаків" - синові глави МВС Арсена Аракова, Олександру.

Як повідомив І.Ківа на своїй сторінці в мережі Facebook, він прибув для того, щоб проконтролювати судовий процес.

"Ми наполягаємо на правовій оцінці дій сина міністра МВС, щоб раз і назавжди зняти всі чутки навколо цієї надуманої проблеми", - зазначив він.

Лідер Соцпартії також стверджує, що група осіб у камуфляжній формі, яка з ним прибула, - всі учасники АТО.

Станом на 14:00 час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Олександру Авакову невідомо.

Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків МВС" того ж дня повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і сина глави МВС Арсена Аракова, Олександра.

Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні злочину третього затриманого. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, що також управляв фірмою, яка за результатами тендера мала пошити партію рюкзаків для МВС.

1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання низки посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області в рамках розслідування цієї справи.

Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ під час розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів щодо поставлених рюкзаків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА