09:47 03.11.2017

Убито керівника фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради

2 хв читати
Убито керівника фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради

Керівник фракції "БПП "Солідарність" Сергій Самарський був убитий напередодні ввечері, повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

"Учора ввечері було вбито голову фракції "БПП "Солідарність" Сєвєродонецької міської ради, громадського діяча Сергія Самарського. Наразі тривають невідкладні слідчі дії", - написав голова облВЦА на сторінці у Facebook у п'ятницю вранці.

Він додав, що виявлення і притягнення до відповідальності винних - обов'язок правоохоронних органів і "наш обов'язок перед світлою пам'яттю Сергія".

Пізніше в ефірі телеканалу "112.Україна" Ю.Гарбуз розповів обставини вбивства. "О 18-й годині Сергій ішов додому і потім дійсно мав намір вийти в ефір на телеканалі "ЛОТ". Додому він не повернувся, почали його шукати, і вже десь до 12-ї ночі приблизно знайшли його, на жаль, вже неживим", - розповів він.

За словами голови обладміністрації, у зв'язку із вбивством триває слідство, "поліція займається цим питанням дуже щільно". Він також зазначив, що особу вбивць поки що не встановлено. "Ні, поки що ні. Я практично щопівгодини зв'язуюся з керівником поліції і на контролі це все тримаємо", - сказав Ю.Гарбуз.

На запитання, які можуть бути мотиви вбивства, політичні чи комерційні, він відповів: "Я не думаю, що комерційні. Це може бути або просто розбій, тому що у нас тут воююча область... але я особисто не виключаю жодної з версій, які сьогодні можуть бути розглянуті".

"Сергій був дійсно дуже серйозним політиком, гідна людина, дуже шанована в місті та області. Один із кандидатів, якби вибори відбувалися, на посаду мера міста Сєвєродонецька, дуже вагома фігура", - зазначив Ю.Гарбуз.

На сторінці Луганського обласного телебачення ("ЛОТ наживо") у Facebook зазначено, що С.Самарський, який був радником Сєвєродонецького міського голови, зник у четвер удень перед ефіром.

"Востаннє розмовляли із Сергієм о 14:40, він сказав, що на ефір прийде обов'язково. Коли ми телефонували Сергію Самарському о 19:40, він був уже поза зоною", - йдеться в повідомленні.

На телеканалі також зазначили, що близько 20:25 до адміністратора каналу підійшла людина у камуфляжній формі і розпитувала, чи не прийшов до студії С.Самарський. А після ефіру приблизно о 21:40 гостьовому редактору зателефонували представники поліції, дізнавалися подробиці останньої розмови із радником міського голови.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА