10:09 03.11.2017

Слідство розглядає кілька версій убивства голови фракції "БПП" Сєвєродонецької міськради, основна - політична діяльність

2 хв читати

Слідчі розглядають усі версії вбивства голови фракції "БПП "Солідарність" Сєвєродонецької міської ради Сергія Самарського, пріоритетною є його політична діяльність, повідомила начальник відділу зі зв'язків із громадськістю ГУ Нацполіції України в Луганській області Тетяна Погукай.

"Кілька версій розглядається, жодна не виключається. Розглядається версія вбивства на підставі його політичної діяльності - ...він обстоював інтереси громадян міста, ця версія йде як головна", - розповіла Т.Погукай в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю вранці.

Крім того, за її словами, опрацьовуються також версія, пов'язана з розбійним нападом, і його бізнес-інтереси до депутатства.

Начальник відділу зі зв'язків із громадськістю також повідомила, що тіло С.Самарського з ознаками насильницької смерті було виявлене близько 00:30, у нього була розбита голова.

"Наразі стовідсоткової причини смерті ми не можемо назвати... судові медики скажуть нам остаточну причину смерті. На місці події продовжують працювати оперативники, слідчо-оперативні групи, щоб встановити обставини", - додала Т.Погукай.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає ймовірними версіями вбивства С.Самарського бізнес і політичну діяльність.

"Я не хочу жодним чином впливати на слідчі дії, сподіваюся, професіоналів там досить, розберуться. На мій погляд, це може бути пов'язано або з політичною діяльністю, або з бізнесом", - сказав він в ефірі "112.Україна" в п'ятницю вранці.

Заступник міністра зазначив, що останнім часом у Луганській області загострилося протистояння в політичній сфері.

Як повідомлялося, керівник фракції "БПП "Солідарність" С.Самарський був убитий 2 листопада.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА