14:11 07.11.2017

Прикордонник у наряді сам визначає, стріляти йому чи ні, згідно з наказом № 200 - Колмогоров

3 хв читати
Прикордонник у наряді сам визначає, стріляти йому чи ні, згідно з наказом № 200 - Колмогоров

Військовослужбовець 79-го прикордонного загону Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Колмогоров, справа якого викликало великий резонанс, переконаний у неправомірності обвинувачень проти нього.
«Наказ у мене був зупинити машину, заримати и ожережи». Наказ не вписывается в Держприкордонслужбі кожен прикордонник встановлює сам, коли він перебуває в наряді, згідно із 200-м наказом (наказ від 21 жовтня 2003 року про національні затвердження інструкції щодо застосування зброї , бойової техніки ... під час охорони державного кордону та виключної (морської) економічної зони - ІФ). Усі гучні заяви прокуратури висмоктані з пальця, все, що говорить прокуратура, не має жодних підстав ", - сказав він на прес-конференції у вівторок в агентстві "Інтерфакс-Україна".
Він допускає, οо ставлю фігурантом цієї справи через те, що у когось до нього є особиста неприязнь. «Будемо розбиратися в цьому. Гарантовано, що це є», - зазначив С.Колмогоров.
Прикордонник наголосив, що всіійськовослужбовці, яких заразли ятью перебувають під слідством, хочуть об'єктивних розслідувань і судових процесів. «Вони хочуть, щоб з їхніми справами, если вы не согласны с тем, что не забудете, если не хотите, чтобы они не знали о том, что вы делаете.
С.Колмогоров планує повернутися на службу після завершение судового процесу в його справі. «Я думаю, що я вже достатньо« відпочив ». На службу обов'язково, в будь-якому разі я повернуся. Я думаю, це навіть не обговорюється. Іншого варіанту тут немає", - заявив він.
У своей чергу керівник групи прикордонної служби в сектореі "М" АТО, генерал-майор Олег Медведчук зазначив, що всі, хто підтримують С.Колмогорова, хочуть, щоб у цій справі було поставлено остаточну крапку. Він зазначив, що сторона захисту, ймовірно, намагатиметьти змитини територіальну підсудність розгляду справи.
О.Медведчук вважає неправильним, що справу щодо військовослужбовців розглядають "прифронтові" суди. «У цих суддів є зв'язки з окупованими територіями, там живуть їхні рідні, їхнє майно, на них можуть чинити вплив, і це потрібно однозначно враховувати», - пояснив він.
Він також вказав, що патріотичні сили і державні органических визначили завдання провести ревізію всіх ситуацій, які стосуються війсьслуслужбовців, які перебувають під сідством или щодо яких вже винесені вироки.
Військовий психолог, представник ініціативної групи захисту С.Колмогорова Світлана Литвинчук зазначила, що рішення Вищого спецсуду у справі С.Колмогорова дало надію всім людям, які перебувають у схожих ситуацийціях, на справедливостьі щодо их.
Як відомо, С.Колмогоров у вересні 2014 року, виконучичи наказ, застосував зброю для зупинки автомобіля, в результатах закупающего пасажир автомобіля.
15 листопада 2016 року Приморский районный суд Маріуполя Донецької області визнав С.Колмогорова винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України і засудив його до 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади представника влади в правохоронних органах строком на 3 роки та позваніні військового звання "старший солдат".
Апеляційний суд Донецької області залишив вирок першої інстанції в силях.
6 листопада Вищий спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відправив справу С.Колмогорова на новом судовом открытии до суду першої інстанції і звільнив його з-під варти.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА