07:52 10.11.2017

Начальник поліції Києва Крищенко фігурує в кримінальній справі про стрілянину в Княжичах

2 хв читати
Начальник поліції Києва Крищенко фігурує в кримінальній справі про стрілянину в Княжичах

Начальник Національної поліції Києва Андрій Крищенко фігурує в кримінальній справі про стрілянину в Княжичах (Київська обл.), заявив глава Національної поліції Сергій Князєв.
"Він (А.Кріщенко - ІФ) керував поліцією в той час, коли відбувалася ця спецоперація. Його дії або бездіяльність також є об'єктом дослідження кримінальної справи", - цитує на своєму сайті в четвер увечері "Громадське" слова С.Князєва.
Разом з тим глава Нацполіціі відмовився розповідати про результати службового розслідування щодо Княжичів.
"Службове розслідування носило елементи агентурно оперативної роботи з грифом секретно. Я вам скажу і піду до прокурора писати явку з повинною за розголошення секретної інформації", - сказав він.
Як повідомлялося, під час спецоперації Нацполіціі України та Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників в с.Княжичи під Києвом вранці 4 грудня 2016 року через непередбачені обставини сталася перестрілка з співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули 4 правоохоронців.
Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що слідчі Генпрокуратури вбачають в діях тих, хто координував операцію правоохоронців, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була неправильною.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що 8 осіб звільнили і ще близько 12 покарають дисциплінарним стягненням за результатами розслідування перестрілки правоохоронців у с.Княжичи Київської області під час якої загинули 5 правоохоронців.
14 березня 2017 року Ю.Луценко заявив, що безпосередні керівники поліцейської операції в Княжичах (Київська обл.),  внаслідок якої загинули правоохоронці, будуть звинувачені в тяжких злочинах, які не передбачають умовний термін.
"Ключове питання, що стало сигналом для стрільби. Експертиза встановила, що першим вистрілив один з працівників поліції охорони Київської області, який стояв за кам'яним парканом і вистрілив вгору. Є різні версії, або він почув, що під'їжджав КОРД, і він дав знати, або злякався психологічно, але цей постріл став спусковим гачком подальшої  стрілянини", - заявив Ю.Луценко в ефірі одного з українських телеканалів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА