19:10 15.11.2017

Екс-керівника підприємства МВС України підозрюють у спробі заволодіння автомобілями на штрафмайданчику на суму близько 1 млн грн

2 хв читати
Екс-керівника підприємства МВС України підозрюють у спробі заволодіння автомобілями на штрафмайданчику на суму близько 1 млн грн

Прокуратура Київської області підозрює колишнього керівника держпідприємства Міністерства внутрішніх справ України у спробі заволодіти автомобілями зі штрафного майданчика на суму майже 1 млн грн.

"30-річному колишньому керівникові державного підприємства Міністерства внутрішніх справ України повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України", - повідомляє прес-служба прокуратури Київської області на своїй сторінці у Facebook у середу.

У повідомленні зазначається, що в березні поточного року розпочалася ліквідація зазначеного держпідприємства, під час якої у в. о. директора виник умисел щодо шахрайського заволодіння транспортними засобами, які були в його віданні та розміщувалися на спеціальних майданчиках.

За інформацією прокуратури, підозрюваний у квітні 2017 року уклав договір з директором товариства про зберігання вилучених транспортних засобів на території неіснуючого майданчика. Однак директора цього товариства призначили на посаду тільки в серпні 2017 року. На підставі фіктивного наказу про перевезення транспортних засобів підозрюваний підписав акт прийому-передачі з транспортування автомобілів на загальну суму майже 1 млн грн, уже будучи звільненим з посади й не маючи на це жодних повноважень.

"За цей злочин екс-директору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Київської області внесла клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА