07:55 16.11.2017

На Запоріжжі збільшується кількість хворих на кір, серед захворілих 14 школярів

2 хв читати
На Запоріжжі збільшується кількість хворих на кір, серед захворілих 14 школярів

У Запорізькій області загострюється ситуація із захворюванням населення на кір - від небезпечної інфекції постраждали вже 62 людини, серед яких 14 школярів молодших класів в селищі Кушугум.
Як розповів агентству Інтерфакс-Україна директор Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Терехов, спалах кору в Запоріжжі, що почався в кінці вересня, поширюється по області, і на даний період захворіли 62 людини - 42 з яких мешканці Запоріжжя, 20 - мешканці запорізького селища Кушугум.
За даними Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, днями в сел.Кушугум Запорізького району на кір захворіли 14 учнів молодших класів.
"Вірус кору був поширений в селищі через медпрацівника, яка працює в запорізькій лікарні, де перебуває хворий на кір. Таким чином, вірус, що передається повітряно-крапельним шляхом, вразив 14 вихованців і також співробітників навчально-виховного комплексу Інтелект". Наразі всі хворі перебувають в Запорізькій інфекційній лікарні. Стан хворих середнього ступеня тяжкості", уточнили медики.
Санітарні служби Запоріжжя і області проводять активну профілактичну роботу - під наглядом медиків перебувають 720 осіб, серед яких 618 дітей, які перебувають в контакті з хворими.
Також, фахівці відзначають, що практично всі запорожці, які постраждали від вірусу кору, не мали щеплень,що є єдиним способом захисту від інфекції.
За словами головного педіатра Запорізької міської департаменту охорони здоров'я Галини Частки, в дитячих садах і школах міста та області активно проводяться вакцинації від кору.
Як повідомлялося, перший випадок захворювання в Запоріжжі стався 29 вересня в родині ромів, після чого інфекція активно поширилася запорізьким селищем, де проживають роми, а також по місту і області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА