16:14 17.11.2017

Затриманого в Мінську українського журналіста Шаройка відвідав консул

2 хв читати

Затриманого в Білорусі українського журналіста, власкора UA:Українське радіо Павла Шаройка відвідав український консул, повідомив голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

"Наскільки нам відомо, консул України відвідав Павла, і є певний непублічний збір інформації", - сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю.

Також С.Томіленко на своїй сторінці у Facebook уточнив, що журналіста захищає лише адвокат, наданий владою Білорусі.

"Українського журналіста Павла Шаройка було затримано в Мінську 25 жовтня. Того ж дня у квартирі, де Павло мешкає з родиною - дружиною Оленою та донькою, - було проведено обшук. Затримання (арешт) провело КДБ Білорусі. Павло має лише державного адвоката, тобто наданого білоруською владою. Про залучення іншого адвоката Посольством України в Республіці Білорусь нічого не відомо. З родиною Павло спілкується листами. Перший прийшов до дружини поштою аж через півтора тижні", - написав він.

С.Томіленко також запропонував об'єднати зусилля Національного радіо, де П.Шаройко працює штатним кореспондентом, і МЗС України для залучення незалежного кваліфікованого адвоката.

Журналіст наголосив, що НСЖУ вимагає звільнення П.Шаройка. "Національна спілка журналістів України продовжує вимагати від білоруської влади негайного звільнення нашого колеги. Інформуємо Міжнародну федерацію журналістів, Європейську федерацію журналістів та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ", - додав він.

У департаменті консульської служби МЗС України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що не коментують будь-яких обставин у цій справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА