07:27 21.11.2017

Військові Зімбабве повідомили про узгодження з Мугабе плану подальших дій

1 хв читати
Військові Зімбабве повідомили про узгодження з Мугабе плану подальших дій

Головнокомандувач армією Зімбабве Костянтино Чівенга заявив про узгодження з президентом Робертом Мугабе "дорожньої карти" щодо майбутнього країни, повідомляє в понеділок британський телеканал "Скай Ньюз".
К.Чівенга додав, що колишній віце-президент Еммерсон Мнангагва, чия відставка призвела до політичної кризи в Зімбабве, незабаром повернеться в країну і зустрінеться з президентом.
Правляча партія Зімбабве ЗАНУ-ПФ закликала Р.Мугабе піти у відставку в понеділок, в іншому випадку президенту пообіцяли імпічмент. Після того, як Р.Мугабе не відреагував на заклик, віце-секретар з юридичних питань правлячої партії Зімбабве ЗАНУ-ПФ Пол Мангвана заявив, що процедура імпічменту розпочнеться 21 листопада. Вона повинна зайняти два дні.
15 листопада озброєні сили Зімбабве взяли під контроль ситуацію в країні. З чуток 93-річний зімбабвійський президент перебував під домашнім арештом. Військові Зімбабве оголосили про встановлення контролю над державними телеканалами, однак вони заперечують, що намагаються повалити президента Р.Мугабе. Вони заявили, що їхньою метою були "злочинці, що оточують Р.Мугабе, які здійснюють дії, що завдають державі соціальних і економічних збитків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА