07:26 24.11.2017

Учасники руху "Визволення" встановили пікет біля терміналу "ПрикарпатЗахідтранс", мають намір перевіряти бензовози

2 хв читати
Учасники руху "Визволення" встановили пікет біля терміналу "ПрикарпатЗахідтранс", мають намір перевіряти бензовози

Учасники руху "Визволення" встановили пікет біля терміналу "ПрикарпатЗахідтранс" в Новоград-Волинському, мають намір перевіряти бензовози, що виїжджають з нього на предмет контрабанди, йдеться в повідомленні руху, оприлюдненому в Facebook.
"Ветерани війни за Незалежність, які є членами руху, в тому числі зі спецпідрозділу фіскальної служби "Фантом", почали в Новоград-Волинському блокування нелегальної поставки на територію України палива з Росіїї ... Кожен бензовоз буде перевірятися, машини без підтвердження сплачених до бюджету України зборів - блокуватися", - йдеться в повідомленні.
У повідомленні нагадується, що раніше українська ділянка продуктопроводу "Самара-Західний напрямок" (термінал в Новоград-Волинському відвантажує паливо з цього трубопроводу) належав російської "Транснафти". "Всупереч заявам СБУ про повернення труби у власність України, вона опинилася під контролем компаній, пов'язаних з Віктором Медведчуком", - відзначають в русі "Визволення".
Учасники руху вимагають повернути трубопровід у власність держави, "припинити контрабанду палива" і покарати винних.
У свою чергу директор консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергій Куюн з посиланням на власні джерела повідомляє, що термінал припинив відвантаження дизельного палива до ранку. "Звідси (з терміналу в Новоград-Волинському - ІФ) відвантажується до 25% ринку ДТ, тому дестабілізація поставок неминуче похитне ринок, який зараз і так на взводі через зростання зовнішніх котирувань і сповзання курсу гривні. Зростання цін буде вигідним конкурентам "важкого" дизеля, найбільші з яких - білоруси і "Укртатнафта", - вважає С. Куюн.
Як повідомлялося, "ПрикарпатЗахідтранс" експлуатує українську ділянку продуктопроводу "Самара-Західний напрямок", за яким прокачується дизельне паливо з РФ в Україну і Угорщину.
Раніше російська "Транснефть" заявила про продаж "ПрикарпатЗахідтранс" швейцарській International Trading Partners AG (Санкт-Галлен).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА