20:29 27.11.2017

Україна та КНР затвердили в Пекіні оновлену двосторонню програму співпраці в космічній галузі до 2020 року

2 хв читати
Україна та КНР затвердили в Пекіні оновлену двосторонню програму співпраці в космічній галузі до 2020 року

Україна та КНР готують розширення співпраці в космічній галузі, оновлені плани співпраці закріплено в ухваленій днями в Пекіні новій редакції двосторонньої програми співпраці в галузі космосу до 2020 року.

Як повідомила прес-служба Державного космічного агентства України, оновлену редакцію програми двосторонньої співпраці в галузі космосу на 2016-2020 роки затверджено під час засідання робочої групи та IV засідання підкомісії з питань співробітництва в космічній галузі українсько-китайської міжурядової комісії 20-23 листопада в Пекіні.

"Під час засідання було підбито проміжні підсумки виконання програми українсько-китайської співпраці в галузі космосу на 2016-2020 роки за 2017 рік, підписано протокол і затверджено оновлену редакцію програми. Сторони відзначили розвиток позитивної динаміки співпраці в космічній галузі між двома країнами, визначили нові перспективні напрями співробітництва на середньо- й довгострокову перспективу", - наголошується в повідомленні.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі космічного відомства, внесені до оновленої редакції програми нові напрями співпраці не підлягають розголошенню і "є конфіденційними".

Українську частину підкомісії з питань співробітництва в космічній галузі українсько-китайської міжурядової комісії очолив голова ДКАУ Павло Дегтяренко. В рамках візиту до Пекіна українська делегація також відвідала низку організацій і підприємств космічної галузі Китаю, де обговорювалися поточний стан співпраці та можливості її подальшого розвитку, повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, КНР належить до давніх і перспективних партнерів України в космічній галузі.

Довгострокову програму українсько-китайської співпраці в космічній галузі на 2016-2020 роки сторони затвердили під час попереднього засідання підкомісії у квітні 2016 року в Києві. Документ передбачає спільну реалізацію понад 70 проектів, більшість із них передбачає створення ракетно-космічної техніки з урахуванням реалізації КНР Місячної програми та місії з дослідження планет Сонячної системи, а також співробітництво у сфері створення нових матеріалів і дистанційного зондування Землі (ДЗЗ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА