19:58 28.11.2017

Саудівського принца Мітаба випустили з в'язниці

1 хв читати
Саудівського принца Мітаба випустили з в'язниці

Саудівський принц Мітаб бен Абдалла, який раніше обіймав посаду голови Міністерства національної гвардії, звільнений з в'язниці після трьох тижнів ув'язнення. Про це повідомляє Reuters з посиланням на пост його родички Абір бін Халед бін Абдулла в Twitter.

Принц Мітаб бен Абдалла був заарештований в рамках антикорупційної кампанії. Усього було затримано більше 200 осіб, серед них 11 принців, високопоставлені чиновники, бізнесмени.

Мітаба бен Абдаллу звинувачували в розтраті і передачі держконтрактів власним компаніям. Йдеться в тому числі про угоду в $ 10 млрд на поставку рацій і бронежилетів.

Саудівський король Салман видав указ про створення верховного комітету з боротьби з корупцією 4 листопада 2017 року. Наступного дня почалися затримання. Повідомлялося, що влада країни має намір конфіскувати активи на суму близько $ 800 млрд. У рамках кампанії було призначено 30 нових суддів.

Раніше стало відомо, що майже всі заарештовані принци погодилися на угоду з владою, яка передбачає передачу частини активів державі.

Принц Мітаб бен Абдалла - син попереднього короля Саудівської Аравії Абдалли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА