19:18 30.11.2017

Прокуратура домоглася повернення до СІЗО директора одеського табору "Вікторія"

2 хв читати
Прокуратура домоглася повернення до СІЗО директора одеського табору "Вікторія"

Апеляційний суд Одеської області в четвер задовольнив скаргу обласної прокуратури щодо продовження терміну тримання під вартою для директора дитячого табору "Вікторія" Петроса Саркісяна без можливості внесення застави.

Як повідомила прес-служба наглядового відомства, в судовому засіданні прокурор - процесуальний керівник Олег Хорсуненко представив суду докази обґрунтованості підозри керівника табору в порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило загибель трьох дітей.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні триває.

Раніше Приморський райсуд Одеси передбачив можливість внесення застави в сумі 128 тис. грн як альтернативу триманню під вартою для П.Саркісяна. Після чого заставу було внесено і директор табору, де загинули діти, вийшов на волю.

Прокуратура тоді заявила, що категорично не згодна із зазначеним рішенням суду і подала апеляційну скаргу, але її розгляд ще не завершено.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виник близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку шукали як на місці пожежі, так і в околицях табору, куди вона, імовірно, могла втекти, злякавшись. Потім поліція повідомила, що на місці пожежі знайдено останки ще однієї людини.

Пізніше начальник слідчого управління ГУНП в Одеській області Сергій Шайхет повідомив на своїй сторінці в Facebook, що поліція отримала висновки судово-медичних молекулярно-генетичних експертиз, згідно з якими ідентифіковано останки всіх трьох дівчаток.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було пред'явлено директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА