07:54 02.12.2017

Колишній радник президента США Флінн повідомляв перехідній команді Трампа про розмови щодо санкцій з Кисляком

3 хв читати
Колишній радник президента США Флінн повідомляв перехідній команді Трампа про розмови щодо санкцій з Кисляком

Колишній радник президента з нацбезпеки Майкл Флінн, який раніше визнав провину в дезінформації ФБР щодо "російської справи", повідомляв представникам перехідної команди Дональда Трампа про свої розмови в кінці грудня 2016 року з екс-послом РФ Сергієм Кисляком, у яких зачіпалася тема антиросійських санкцій, йдеться в обвинувальному висновку М.Флінна.

Згідно з документом, який розповсюдила газета The New York Times, "29 грудня 2016 року М.Флінн подзвонив представнику перехідної команди (Д.Трампа- ІФ) ... Вони обговорили, що члени перехідної команди не хочуть, щоб Росія нагнітала обстановку (у зв'язку з американськими санкціями щодо РФ - ІФ) ... Відразу після телефонної розмови з представником перехідної команди М.Флінн подзвонив російському послу і попросив Росію не погіршувати ситуацію і тільки відповісти на санкції США рівнозначно".

"Незабаром після телефонної розмови з послом, М.Флінн поговорив з представником перехідної команди і доповів йому зміст розмови з російським послом, включаючи їх обговорення санкцій США", - зазначається у висновку.
Там також йдеться про те, що "приблизно 31 грудня 2016 року посол РФ подзвонив М.Флінну і поінформував його, що Росія вирішила не вживати відповідних заходів у зв'язку з проханням Флінна".

"Після телефонної розмови з російським послом, Флінн говорив з високопоставленими членами перехідної команди президента про його бесіду з послом РФ, під час якої обговорювалися американські санкції і рішення Росії не нагнітати обстановку", - повідомляється в документі.

Окрім цього, М.Флінн в 20-х числах грудня 2016 року розмовляв з російським послом, щоб обговорити голосування по антиізраїльській резолюції в ООН. "М.Флінн попросив Росію проголосувати "проти" або відкласти голосування. Орієнтовно 23 грудня 2016 року М.Флінн знову говорив з російським послом, який повідомив М.Флінну, що якщо буде голосування, Росія не буде виступати "проти" резолюції" , - наголошується в документі. У ньому підкреслюється, що екс-радник Д.Трама з нацбезпеки представив ФБР неправдиві дані про те, що російський посол не повідомляв йому про позицію Росії щодо резолюції.

За даними джерела агентства Ассошіейтед Пресс, М.Флінн обговорював свої контакти з представниками Росії щодо голосування по резолюції з зятем Д. Трампа Джаредом Кушнером.

Окрім того, як пише агентство з посиланням на свої джерела, представником перехідної команди Д. Трампа, з яким М.Флінн говорив про свої розмови з послом РФ, під час яких порушувалися американські санкції, є екс-заступник радника з нацбезпеки Кетлін Макфарленд.

Раніше в п'ятницю колишній радник Д. Трампа М.Флінн зізнався, що винен в наданні неправдивих свідчень ФБР про контакти з представниками Росії. Він заявив, що готовий повністю співпрацювати з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера, а також, за деякими даними, може дати свідчення проти президента Д. Трампа та інших членів адміністрації США.
У свою чергу юрист Білого дому Тай Кобб заявив, що визнання, зроблені М.Флінном в суді, ніяк не кидають тінь на діючу адміністрацію президента США.

"Сьогодні Майкл Флінн, колишній радник Білого дому з питань нацбезпеки ... визнав провину в одноразовому наданні неправдивих свідчень ФБР. Ці неправдиві свідчення відображають його помилкові заяви членам адміністрації президента, які стали причиною його відставки в лютому 2017 року. Ніщо з того, в чому зізнався Флінн, не стосується нікого, крім нього самого", - заявив Т.Кобб.

Президент США Д.Трамп у п'ятницю не став відповідати на питання журналістів щодо ситуації навколо колишнього радника президента з нацбезпеки М.Флінна, який раніше визнав провину в дезінформації ФБР з "російської справи", повідомило агентство Ассошіейтед прес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА