08:52 04.12.2017

Нафта Brent подешевшала до $ 63,37 за барель після стрибка в п'ятницю

2 хв читати
Нафта Brent подешевшала до $ 63,37 за барель після стрибка в п'ятницю

Ціни на нафту опускаються в понеділок після істотного стрибка за підсумками попередньої сесії.

Оптимізм трейдерів, пов'язаний з тим, що дії ОПЕК + призведуть до істотного поліпшення балансу попиту і пропозиції на нафтовому ринку, підтримав ринок минулого тижня. Однак експерти як і раніше побоюються, що зростання видобутку сланцевої нафти в США буде підривати зусилля ОПЕК +.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилася на $ 0,36 (0,56%) - до $ 63,37 за барель. До закриття попередньої сесії контракт подорожчав на $ 1,1 (1,76%) - до $ 63,73 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,43 (0,74%) - до $ 57,93 за барель. До закриття ринку в п'ятницю вартість контракту збільшилася на $ 0,96 (1,67%) - до $ 58,35 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на 0,4%, WTI - подешевшала приблизно на 1%, пише MarketWatch.

Згідно з даними Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, число працюючих нафтовидобувних установок в США минулого тижня збільшилося на 2 одиниці - до 749 установок, максимуму з кінця вересня.

Як повідомлялося, країни ОПЕК і не-ОПЕК 30 листопада домовилися продовжити дію угоди про обмеження видобутку ще на дев'ять місяців - до кінця 2018 року. Умови угоди залишаються незмінними: країни зберігають видобуток нафти на рівні жовтня 2016 року, експорт нафти і нафтопродуктів моніториться, але не обмежується. Нігерія і Лівія беруть на себе зобов'язання щодо збереження видобутку нафти на рівні 1,8 млн б / д і 1 млн б / д відповідно протягом усього 2018 року.

"Не дивлячись на те, що включення Нігерії і Лівії в домовленості щодо обмеження видобутку є позитивним сигналом, можна говорити про те, що ОПЕК + розіграла всі карти, вирішивши продовжити угоду до кінця наступного року, - наводить агентство Bloomberg слова аналітика з сировинних ринків Hyundai Futures Corp. Вілл Юня. - До тих пір, поки в США видобувається сланцева нафта, буде важко домогтися істотного підйому цін на нафту з нинішніх рівнів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА