17:34 04.12.2017

У Криму за період окупації переслідувань з політичних мотивів зазнали не менш ніж 96 осіб -

2 хв читати
У Криму за період окупації переслідувань з політичних мотивів зазнали не менш ніж 96 осіб -

 На території окупованого Росією Криму з початку анексії не менше 96 осіб стали об'єктами політично мотивованого кримінального переслідування, йдеться в звіті ГО "КримSOS".

"За період окупації станом на кінець жовтня 2017 року на території Криму об'єктами політично мотивованого кримінального переслідування стали не менше 96 осіб", - йдеться в звіті, презентованому в понеділок у Києві.

Згідно зі звітом, 76 осіб (56 з яких вже перебувають в місцях несвободи) наразі перебувають на території окупованого півострова, 20 змушені були виїхати на материкову частину України.

Крім того, автори звіту констатує, що від початку анексії Криму в лютому 2014 року насильницькі зникнення стали системною практикою окупаційної влади.

"За цей період не менше 44 осіб зазнали насильницького зникнення. З них 19 були звільнені, 16 досі не знайдені та вважаються зниклими без вести, 6 знайдені мертвими", - йдеться в звіті.

Загалом українських політв'язнів налічується 12 осіб, троє з них уже звільнені (а саме Надія Савченко, Юрій Солошенко, Юрій Яценко) і один загинув у СІЗО (Артур Панов).

Дослідження ГО "КримSOS" містить інформацію щодо порушень прав людини в окупованому Криму від початку анексії Російською Федерацією півострова Крим з 26 лютого 2014 року до 31 жовтня 2017 року.

Звіт підготовлений ГО "Крим SOS" у рамках проекту за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА