19:25 18.03.2022

Кримчани, призвані до лав армії РФ, не підлягатимуть кримінальному переслідуванню в Україні, за винятком випадків виконання ними військових наказів - прокуратура АР Крим

1 хв читати
Кримчани, призвані до лав армії РФ, не підлягатимуть кримінальному переслідуванню в Україні, за винятком випадків виконання ними військових наказів - прокуратура АР Крим

Жителі Криму, вимушено призвані до лав армії РФ, не підлягатимуть кримінальному переслідуванню в Україні за винятком випадків виконання ними злочинних військових наказів, повідомляють у прокуратурі Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Так, згідно з інформацією, що надходить у відомство, Росія наразі активно мобілізує жителів тимчасово окупованого півострова для участі у війні проти України, а також залякує громадян, які з 2014 року під примусом проходили строкову службу в Збройних силах РФ, щодо того, що нібито українська влада покарає їх за це.

"Кримчани, які вимушено призвані до лав армії РФ або інших незаконних формувань - є жертвами збройного конфлікту, а не злочинцями. Отже, вони не можуть та не будуть підлягати кримінальному переслідуванню владою України. Недостовірна інформація про переслідування Україною призовників - черговий фейк, який поширюється Росією і який спрямований на залякування цивільного населення півострову", - повідомляється на сторінці прокуратури АРК у фейсбуці.

Водночас, якщо буде доведено, що призвана особа виконувала незаконні злочинні накази, що призвели до жертв серед цивільного населення або руйнування цивільної інфраструктури, вона нестиме кримінальну відповідальність за ст. 438 Кримінального кодексу України.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА