08:49 06.12.2017

Лутковська звернулася до глави НСЖУ з пропозицією об'єднати зусилля щодо захисту прав українських журналістів-заручників

2 хв читати
Лутковська звернулася до глави НСЖУ з пропозицією об'єднати зусилля щодо захисту прав українських журналістів-заручників

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до голови НСЖУ з проханням допомогти в організації міжнародної адвокаційної кампанії зі звільнення заручників-журналістів.
"Уже кілька років поспіль в рамках відкритих мною виробництв здійснюються заходи по звільненню громадян України, які з політичних мотивів незаконно утримуються в місцях позбавлення волі в Російській Федерації. Таких політичних заручників багато, але поки хотіла б звернути Вашу увагу на Олега Сенцова, Романа Сущенка, Миколу Семену. Зазначені громадяни України - журналісти, активісти, представники творчої інтелігенції, патріоти ", - йдеться в листі Уповноваженого до голови Спілки журналістів України Сергія Томіленка.
Уповноважена Верховної Ради з прав людини звернулася до голови НСЖУ з проханням допомогти в організації міжнародної адвокаційної кампанії зі звільнення заручників-журналістів, спрямованої на інформування широкої громадськості та міжнародної спільноти про ситуацію з політв'язнями і порушення їх прав.
В.Лутковська запропонувала С.Томіленку звернутися і до інших вітчизняних і міжнародних структур, з якими співпрацює НСЖУ і яким небайдужа доля українців, долучитися до зазначеної інформаційної правозахисної кампанії і залучати якомога більшу кількість активного творчого співтовариства.
"Сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо домогтися звільнення заручників - громадян України, які постраждали виключно за свої тверді переконання і любов до України", - зазначила В.Лутковська.
У свою чергу, С.Томіленко підкреслив, що Національна спілка журналістів України має намір "використовувати зрозумілу в цивілізованому світі аргументацію" - офіційний висновок українського омбудсмена про те, що О.Сенцов, Р.Сущенко, М.Семена "заручники Росії і постраждали виключно за свої тверді переконання і любов до України ".
"НСЖУ звертається до наших партнерів - національних професійних журналістських об'єднань, що входять до складу Європейської та Міжнародної федерацій журналістів з проханням інформувати про ситуацію щодо журналістів-заручників і закликає, щоб іноземні журналісти зверталися до урядів своїх країн, щоб вони тиснули на Росію заради звільнення Романа Сущенка (арештований в Москві) і Миколи Семени (засуджений в Криму), а також інформувати про ситуацію з порушенням прав Олега Сенцова", - заявив С.Томіленко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА