08:03 11.12.2017

Експерти ЮНІСЕФ закликали подбати про безпеку інтернету для дітей

2 хв читати
Експерти ЮНІСЕФ закликали подбати про безпеку інтернету для дітей

У доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) йдеться про цифровий розрив між молоддю з різних країн. Експерти закликають не тільки скорочувати цю дистанцію, а й подбати про безпеку інтернету, повідомляє DW.

Дигиталізація дає дітям в усьому світі безліч шансів, однак разом з тим містить у собі небезпеку та ризики. Так через інтернет існуючий соціальний і економічний розрив може ще сильніше збільшитися, йдеться у щорічній доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) "Діти в цифровому світі", опублікованому в понеділок, 11 грудня.

Згідно з дослідженнями, проведеними ЮНІСЕФ, 71 відсоток людей у ​​віці від 15 до 24 років мають доступ до інтернету. Таким чином, ця вікова група є найбільш активною в мережі. Проте, автори доповіді вважають, що потрібно прикладати більше зусиль для збільшення доступності інтернету в світі. Це потрібно, щоб побороти цифрову нерівність. Так, за даними ЮНІСЕФ, в Африці три з п'яти молодих людей до сих пір не можуть скористатися інтернетом.

Окрім переваг цифровий світ приховує в собі і нові небезпеки для молодих людей. У доповіді, крім іншого, згадується Кібербулінг - цькування, образа і загрози, які жертва отримує за допомогою сучасних засобів комунікації. Зловмисники можуть легше знайти контакт з дітьми і підлітками за допомогою анонімних або незахищених соціальних мереж і форумів. У Дитячому фонді ООН бачать небезпеку також в даркнеті: там можуть поширюватися матеріали, на яких відображено насильство над дітьми.
Тому важливо використовувати нові запобіжні заходи, щоб захистити дітей, заявив в доповіді виконавчий директор ЮНІСЕФ Ентоні Лейк. "Інтернет був створений для дорослих, але він все більше використовується дітьми і підлітками. Цифрові технології, в свою чергу, все більше впливають на їхнє життя і майбутнє", - підкреслив Лейк.
Автори доповіді закликають уряди і недержавний сектор докладати зусиль, щоб убезпечити дітей в інтернеті, навчаючи їх цифрової грамотності і етичних стандартів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА