15:27 12.12.2017

Деякі радіостанції отримали право не збільшувати квоту україномовних пісень за рахунок трансляції пісень мовами країн ЄС

2 хв читати
Деякі радіостанції отримали право не збільшувати квоту україномовних пісень за рахунок трансляції пісень мовами країн ЄС

Радіостанції "Мелодія", "Люкс FM", Kiss FM і Hit FM переоформили ліцензії на право трансляції пісенного контенту у співвідношенні 25% україномовних і 60% пісень мовами країн Європейського Союзу, повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Так, якщо з листопада 2017 року кількість пісень українською мовою в ефірі радіостанцій має становити щонайменше 30% від загального часу ефіру, а з листопада 2018 року - щонайменше 35%, то, як нагадав С.Костинський, закон передбачає, що радіостанція може не збільшувати квоту з 25%, якщо вона дає щонайменше 60% пісень мовами країн Європейського Союзу.

"Для таких радіостанцій зберігається квота українських пісень на рівні 25%", - повідомив він під час прес-конференції в Києві в четвер.

С.Костинський додав, що радіостанції, які звернулися до Нацради з проханням про переоформлення ліцензій, уже мають право транслювати пісні відповідно до вищезазначених норм.

Як повідомлялося, 8 листопада 2016 року набув чинності закон про квоти на пісні українською мовою в радіоефірі України. Відповідно до закону, мінімальна частка пісень українською мовою має становити 35% від загального обсягу протягом доби, зокрема, в проміжках від 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00. Визначено також трирічний перехідний період, протягом якого ця квота впроваджується поступово, - 25%, 30% і 35%. Квоту зменшено до 25% для радіокомпаній, що поширюють музичні твори, серед яких пісні офіційними мовами ЄС становлять щонайменше 60% загального обсягу пісень, трансльованих протягом доби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА