08:06 14.12.2017

Яким буде музей на Поштовій площі, вирішать експерти

2 хв читати
Яким буде музей на Поштовій площі, вирішать експерти

Яким буде музей на Поштовій площі в Києві будуть вирішувати експерти музейної справи, історики та археологи, спираючись на досвід інших країн, повідомляють в прес-центрі Київської міської державної адміністрації.

"Замовником будівельних робіт, проектною організацією та інвестором за підтримки міської влади було прийнято рішення про збереження зазначених археологічних знахідок на Поштовій площі шляхом музеєфікації в місці їх знаходження, оскільки будь-яке перенесення знахідок може привести до їх руйнування", - заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Також, він додав, що збереження деревини, яка була знайдена, вимагає особливої технології консервації і, за словами археолога проекту пана Сагайдака, найближча країна, де є відповідні фахівці і технології, - Польща.

"Реалізація подібного проекту є новою практикою для Києва, тому вимагає врахування досвіду інших країн, де подібні проекти вже впроваджені. Протягом декількох днів візиту до Кракова ми максимально ознайомилися з усіма аспектами організації музею "Підземний Ринок" (музей під Ринковою площею в Кракові - ІФ) ", - повідомив О.Резніков після візиту делегації експертів до Кракова.

Заступник голови КМДА уточнив, що концепція і формат музею "Підземний ринок" вирішувалася експертами вже після завершення археологічних досліджень - після того, як було зрозуміло, яку цінність представляють артефакти.

"Упевнений, що ми повинні йти тим же шляхом. Окрім того, концепція музею повинна бути визначена і відібрана на міжнародному конкурсі", - розповів О.Резніков.

У КМДА нагадують, що в Києві на Поштовій площі під час проведення реконструкції були знайдені пам'ятники, які мають історичну та археологічну цінність. Зазначені пам'ятники датовані XI-XII століттям і свідчать про розміщення в цій місцевості прибережного міського кварталу Середньовічного Києва.

Міська влада поставила завдання зберегти ці історичні пам'ятники, а також представити їх жителям міста і туристам, які відвідують Київ, у вигляді сучасної підземної музейної експозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА