18:30 15.12.2017

Кількість найменувань увезених із РФ в Україну книг за підсумками року знизиться вшестеро - Кириленко

2 хв читати
Кількість найменувань увезених із РФ в Україну книг за підсумками року знизиться вшестеро - Кириленко

Кількість найменувань увезених із РФ в Україну книг за підсумками року знизиться вшестеро - Кириленко

Київ. 15 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - За підсумками 2017 роки кількість найменувань ввезених з Російської Федерації в Україну книг скоротиться більш ніж у 6 разів порівняно з 2016 роком і не перевищить 8 тис. найменувань, повідомив український віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

"2016 рік - понад 50 тис. найменувань російських книг тільки офіційно ввезені в Україну. 2017 рік - після впровадження дозвільної системи кількість найменувань на кінець року буде не більше 8 тис.", - сказав В.Кириленко в своєму відео-блозі в Інтернет-сервісі Youtube, інформуючи про результати півроку дії закону про обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту і введення дозвільної системи на ввезення друкованої продукції з держави-агресора.

За його словами, в грошовому еквіваленті якщо до початку вторгнення РФ в Україні вартість всієї друкованої продукції в Україні, що легально ввозиться з РФ, перевищувала $30 млн на рік, то в 2017 році ця сума не перевищить $1,5 млн.

"Усе це тому, що величезну кількість пропагандистського непотребу, який з Росії прийшов сюди... потрібно було зупинити. Після впровадження дозвільної системи від 22 травня цього року 7,7тис. найменувань російських книг отримали дозвіл на офіційне поширення в Україні", - зазначив віце-прем'єр.

За словами В.Кириленка, таке стрімке скорочення кількості заявок імпортерів на ввезення в Україну друкованої продукції з РФ свідчить про те, що імпортери почали ставитися до цього процесу відповідально і не пропонують для поширення в країні книг антиукраїнського змісту чи такі, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

При цьому віце-прем'єр повідомив, що 177 відмов були надані за формальними ознаками, коли імпортери неправильно або не повністю заповнили документи і "все це дуже легко вирішується, потім повторно подаються імпортери і отримують дозвіл".

Щодо причин же невідповідності українського законодавства змісту книги то В.Кириленко поінформував, що за вказаний період не було надано тільки 20 дозволів - "коли в книгах є антиукраїнська агітація та пропаганда, приниження українського народу, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, визнання анексії Криму тощо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА