12:45 16.12.2017

Українське телерадіомовлення на територію Криму в 2018 буде здійснюватися з Чонгарської і Чаплинської телевеж

1 хв читати
Українське телерадіомовлення на територію Криму в 2018 буде здійснюватися з Чонгарської і Чаплинської телевеж

У Херсонській області в першій половині 2018 року планується збільшити висоту Чаплинської державної телевежі до 133 м, що дасть змогу охопити українським телерадіомовленням Красноперекопський район окупованого Росією Криму, повідомив член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський.

"У рамках проекту стратегії, розробленої Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України, планується збільшити висоту державної вишки в Чаплинці Херсонської області з 92 до 133 метрів – протягом першої половини 2018 року", – написав С.Костинський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

За його словами, сигнал з Чаплинської вежі охоплюватиме Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області та Красноперекопський район окупованого Росією Криму.

"Таким чином, українське телерадіомовлення на територію Криму у 2018 році буде здійснюватися вже з двох веж – Чонгарському та Чаплинської. Розвиток телерадіомовлення в цих районах буде здійснюватися шляхом надання Національною радою з питань телебачення і радіомовлення дозволів на тимчасове мовлення, як це робиться в зоні проведення АТО", – зазначив С.Костинський.

За його словами, планується створити додатковий цифровий мультиплекс з метою організації потужного мовлення в напрямку Армянська та Красноперекопська перших 5 українських телеканалів, організувати аналогове мовлення у напрямку Криму двох українських телеканалів і близько 7 українських радіостанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА