16:15 16.12.2017

Нацполіція подала документи в Інтерпол щодо фігуранта смертельної ДТП, бізнесмена Димінського

2 хв читати
Нацполіція подала документи в Інтерпол щодо фігуранта смертельної ДТП, бізнесмена Димінського

Національна поліція подала документи в генеральний секретаріат Інтерполу щодо українського бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" (Львів), власника телеканалу ZIK Петра Димінського, який фігурує в ДТП зі смертельним результатом, повідомив спікер Нацполіції України Ярослав Тракало інтернет-виданню "Українська правда".

"Нацполіція подала документи щодо цієї особи в генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні. Після вивчення всіх документів генсекретаріат ухвалить рішення про оголошення або не оголошення його в розшук", – сказав він.

Я. Тракало зазначив, що Інтерпол згідно з правилами вивчить надані українською стороною документи на предмет зокрема політичної, расової чи релігійної дискримінації.

"У разі позитивного рішення після встановлення місця перебування розшукуваного буде задіяно механізм екстрадиції, далі цим займатиметься Генеральна прокуратура України", – додав Я.Тракало.

Як повідомлялося, 18 серпня 2017 року автомобіль з кортежу власника футбольного клубу "Карпати" П.Димінського врізався в "Опель", за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Жінка загинула внаслідок ДТП. Її родичі стверджують, що за кермом "Мерседеса" перебував П.Димінський.

Водночас один з його охоронців Андрій Борщ повідомив поліції, що саме він керував автомобілем під час ДТП. Його взяли під варту за рішенням суду.

22 серпня П.Димінський полетів у Швейцарію.

23 серпня генпрокурор України Юрій Луценко, посилаючись на дані експертизи, заявив, що за кермом був інший чоловік, а не затриманий охоронець.

На початку вересня Апеляційний суд Львівської області змінив А.Борщу запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

9 грудня мати загиблої в ДТП Н.Тріли Марія заявила про повне відшкодування збитків, викликаних цією аварією, а також відкликала довіреності, видані третім особам на представництво її інтересів в судах та інших органах щодо ДТП. "Матеріальних претензій у зв'язку з зазначеною дорожньо-транспортною подією не маю, що засвідчую своїм підписом", – йдеться в заяві М.Тріли на ім'я слідчого і прокурора.

На думку адвоката А.Борща, таким чином, "нарешті, вдалося вибачитися перед мамою дівчини, яка загинула в ДТП 18 серпня".

12 грудня з'явилася інформація про те, що П.Димінському оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть постраждалого) Кримінального кодексу, також підготовлено клопотання до суду про дозвіл на його затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Водночас кримінальне провадження щодо А.Борща закрито у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Згідно з даними сайту МВС України, 11 грудня 2017 року П.Димінського оголошено в національний розшук, оскільки він переховується від органів досудового розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА