07:15 21.12.2017

Гройсман вдячний СБУ за професіоналізм при затриманні підозрюваного у співпраці зі спецслужбами РФ його перекладача Єжова

2 хв читати
Гройсман вдячний СБУ за професіоналізм при затриманні підозрюваного у співпраці зі спецслужбами РФ його перекладача Єжова

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман подякував співробітникам Служби безпеки України за професіоналізм при затриманні його помічника і перекладача Станіслава Єжова, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами Росії.

"Спільно зі службою безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який довгий час працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні він затриманий. Дякую працівникам СБУ за професіоналізм і пильність", - написав прем'єр на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За інформацією агентства, Станіслав Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра під час різних міжнародних зустрічей і в ході закордонних поїздок.

Як повідомлялося, співробітники контррозвідки Служби безпеки України в середу ввечері затримали чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб країни-агресора, повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час тривалого закордонного відрядження. Оперативники СБУ задокументували, що чиновник за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв'язку", - йдеться в оприлюдненому в середу ввечері повідомленні.

У прес-центрі СБУ поінформували, що за сприяння керівництва українського уряду, агента російських спецслужб співробітники спецслужби затримали на робочому місці.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України).

Наразі, додали в прес-центрі СБУ, тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцем роботи та проживання чиновника. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА