08:33 22.12.2017

У Києві правоохоронці затримали зловмисника за розбій і викрадення іноземця

2 хв читати
У Києві правоохоронці затримали зловмисника за розбій і викрадення іноземця

У Шевченківському районі вночі 34-річний киянин, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину, і його спільники під прикриттям служби таксі вимагали гроші у іноземця, а внаслідок відмови завдали пасажирові декілька ножових поранень, повідомляє прес-служба відділу комунікації Національної поліції Києва .

"Правоохоронці встановили, що двоє зловмисників чітко спланували злочин: один виконував роль таксиста, інший - його товариша. Водій таксі запропонував іноземцеві, якого до цього кілька разів підвозив, подивитися Київ. Коли той погодився, в центрі вони підібрали спільника таксиста - і вже троє вирушили в напрямку проспекту Перемоги", - йдеться в повідомленні.

Правопорушники вимагали у потерпілого гроші, а після того, як вони отримали його банківські картки, намагалися зняти готівку в двох різних місцях, але це їм не вдалося - володар назвав неправильні пін-коди. В результаті спільники погрожували іноземцю ножем, а отримавши чергову відмову, завдали тому кілька поранень.

Відзначається, що потерпілий всіляко перешкоджав злочинцям і вибив заднє вікно автомобіля, чим привернув увагу повз проїжджаючих поліцейських. Помітивши правоохоронців, зловмисники спробували втекти.

Однак одного з них оперативники затримали в порядку ст.208 УПЦК України, іншому вдалося втекти. Наразі його розшукують. Потерпілому викликали "швидку", зараз він перебуває під наглядом лікарів.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато два кримінальних виробництва: за ч. 4 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Фігуранту і його спільникові загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА