09:11 25.12.2017

Санта-Клаус невдовзі завершить кругосвітню різдвяну подорож

2 хв читати
Санта-Клаус невдовзі завершить кругосвітню різдвяну подорож

Санта-Клаус, який вирушив дарувати дітям подарунки на Різдво, близький до завершення своєї навколосвітньої подорожі, повідомляє Об'єднане командування повітряно-космічної оборони північноамериканського континенту (NORAD), за традицією відстежує його пересування.

Наразі Санта-Клаус пролітає над США, він направляється в сторону американського штату Техас. За час своєї подорожі він уже подарував близько 6 млрд подарунків.

Він відвідав багато країн світу, в тому числі Україну. Уже третій рік поспіль Донецьк стає єдиним українським містом, яке відвідав Санта-Клаус.

За інформацією військових з NORAD, Санта-Клаус не став відвідувати Сирію, зате побував в іншій країні, де ведуться бойові дії - Ємен. Також він не злякався напруженої обстановки на Корейському півострові і роздав подарунки як в Південній Кореї, так і в столиці КНДР - Пхеньяні.

Природні катаклізми не завадили Санта-Клаусу передавати подарунки дітям. Наприклад, він побував на Філіппінах, жителі яких постраждали на вихідних від сильного тайфуну.

Не залишив він без уваги і досить віддалені та екзотичні місця. Наприклад, роздачу різдвяних подарунків було успішно проведено на Галапагоських островах (Еквадор).

Не стали перешкодою і обмежувальні заходи, які вводяться країнами щодо інших держав. Так, американське ембарго не завадило Санта-Клаусу передати подарунки юним жителям Куби.

Традиція відстежувати переміщення головного різдвяного персонажа зародилася в NORAD в 1955 році, коли в одній американській газеті з'явилося оголошення з номером телефону, зателефонувавши на який можна було "поговорити з Сантою".

Однак в оголошення вкралася помилка, внаслідок якрї діти стали потрапляти в штаб-квартиру командування ППО континентальної частини США (попередника NORAD), після чого, починаючи з 1958 року, військові взяли на себе святковий обов'язок щорічно повідомляти всім бажаючим про пересування Санта-Клауса.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА