15:00 26.12.2017

Вбивць журналіста Шеремета досі не встановлено - Князєв

2 хв читати
Вбивць журналіста Шеремета досі не встановлено - Князєв

Осіб, які вчинили вбивство журналіста Павла Шеремета, як і раніше не встановлено, заявив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"На жаль, особи, які скоїли вбивство Шеремета, не встановлені", - сказав він на прес-конференції у вівторок, відповідаючи на запитання, як просувається розслідування вбивства журналіста.

Як повідомлялося, 20 липня 2016 року о 7:45 в центрі Києва підірвали машину керівника "Української правди" Олени Притули, в якій перебував П.Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху. Слідчі заявили, що вважають пріоритетною версією вбивства П.Шеремета його журналістську діяльність в Україні та інших країнах.

1 липня Ю.Луценко заявив, що в справі про вбивство П.Шеремета серйозного прогресу поки що не спостерігається.

20 липня 2017 року директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомив, що слідство, ґрунтуючись на низці факторів, вважає дуже ймовірним російський слід у вбивстві журналіста Павла Шеремета і низки українських високопоставлених офіцерів. "Після вбивства Павла Шеремета схожим чином були вчинені три вбивства офіцерів СБУ і Міноборони. Полковника Хараберюша в Маріуполі в березні, 27 червня - полковника Шаповала в Києві і полковника Ввозного в Костянтинівці. Для нас схожий спосіб цих злочинів і низка інших чинників свідчать, що дуже ймовірним є саме російський слід. І він - безпосередньо у вбивстві журналіста, громадянина РФ Павла Шеремета", - сказав він журналістам у Києві.

Водночас, наголосив А.Шевченко, у справі про вбивство П.Шеремета на сьогодні процесуальних підозрюваних немає. За його словами, слідство у цій справі ускладнюється неможливістю проводити необхідні слідчі дії на території Російської Федерації, де у вбитого журналіста були певні контакти.

Зокрема, зазначив А.Шевченко, слідство хотіло б допитати колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, з яким пов'язують медіа-холдинг "Вести", де працював деякий час П.Шеремет. "Потерпілий зустрічався з О.Клименком незадовго до своєї загибелі і щось з ним обговорював", - зазначив речник МВС.

9 жовтня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що розслідування вбивства П.Шеремета буде просуватися більш активно після отримання "зачіпки" для слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

Зеленський про атаку на Дніпро: Ми маємо завдати поразки російському терору

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У Синельниківському районі на Дніпропетровщині загинули шестеро людей, серед них діти 6 і 8 років

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА