10:24 09.01.2018

Підозрюваний у вбивстві Ноздровської не розкаюється і не збирається каятися

4 хв читати
Підозрюваний у вбивстві Ноздровської не розкаюється і не збирається каятися

Затриманий напередодні правоохоронцями за підозрою в убивстві юриста та правозахисниці Ірини Ноздровської не зізнавався у скоєнні цього злочину, не кається і не має наміру каятися, повідомляє перший заступник глави Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"Ні про яке відверте визнання не йдеться. Виключно завдяки зібраному масиву речових доказів ми встановили підозрюваного. Під час бесіди після затримання я особисто спілкувався з особою, яку ми обґрунтовано підозрюємо у скоєнні злочину. Людина не розкаюється у скоєному й не збирається каятися", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

Водночас через певний час радник глави МВС України Зорян Шкіряк заявив, що зібрані слідчими докази та результати низки проведених криміналістичних експертиз у справі про вбивство І.Ноздровської змусили затриманого напередодні поліцейськими підозрюваного визнати провину в скоєнні цього злочину.

"Масив зібраних співробітниками Нацполіції доказів, а також результати низки проведених криміналістичних експертиз у справі вбивства Ірини Ноздровської змусили підозрюваного визнати провину у скоєнні цього злочину... Підозра обґрунтована, зібрані докази бездоганні. Найближчим часом суд має обрати міру запобіжного заходу", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

За словами З.Шкіряка, мотив скоєння вбивства також встановлено - це "неприязні відносини та помста за діяльність загиблої".

Як повідомлялося, юриста І.Ноздровську, яка проживала в с. Демидові Вишгородського району, знайшли мертвою в річці 1 січня. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

Як розповів народний депутат від фракції "БПП" Мустафа Найєм, І.Ноздровська тривалий час домагалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості понад два роки. І.Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово отримувала погрози з боку обвинувачуваного та його родичів", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Увечері 8 січня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що підозрюваного у скоєнні вбивства правозахисниці затримали, а генпрокурор України Юрій Луценко, - що правоохоронці оголосили йому про підозру.

При цьому адвокати й родичі юриста І.Ноздровської сумніваються в тому, що затриманий за підозрою в її вбивстві Юрій Россошанський є реальним виконавцем злочину. "Зі ЗМІ нам стало відомо, що затриманий - Юрій Россошанський, батько Дмитра. Але і в нас, як у представників сторони потерпілої, і в родичів Ірини - її дочки зокрема, викликає дуже великий сумнів, що затриманий - реальний виконавець", - заявив представник сторони потерпілої, адвокат Анатолій Худяков у коментарі "Українській правді".

За його словами, Ю.Россошанський - "найлегша, найпростіша версія, яка лежала на поверхні". "Тіло Ірини знайшли неподалік будинку Россошанських. Знайшли так, ніби його ніхто не ховав. Тобто його мали залишити так, щоб його знайшли. Тому перші, до кого виникли б запитання - сім'я Россошанських", - зазначив захисник.

При цьому він зазначив, що ситуація з вироком у справі, якою займалася останніми роками Ірина про загибель її сестри внаслідок ДТП за участю Дмитра Россошанського, не була остаточною, і його родичам за останні два роки "нічого не заважало скоїти вбивство".

"Говорити, що Ю.Россошанський мав мотиви - що Дмитра посадили й у справі поставлено крапку, - не можна. Захист Дмитра може використати закон про амністію ("Закон Савченко" - ред.), і Дмитро міг би досить швидко вийти за амністією. Відповідно, мотив для його батька жорстоко вбивати Ноздровську - дуже "натягнутий", - переконаний адвокат.

А.Худяков додав, що за роки розслідування і за час суду Ю.Россошанський поводився "досить стримано". "Були коментарі, якісь погрози, але ніхто їх, і Ірина також, не сприймав як такі, що матимуть наслідки", - сказав він.

Адвокат наголосив, що в нього й у адвокатів виникають "дуже великі запитання" у зв'язку з тим, що правоохоронці не дають їм можливості ознайомитися з матеріалами справи. "Чи не хочуть від нас приховати ... тому що ми миттєво побачимо, якщо доказова база слабка", - зазначив він.

А.Худяков наголосив, що родичі загиблої "хотіли б розуміти реальну картину" в результаті розслідування, а не "отримати цапа-відбувайла, на якого зручно повісити справу".

Адвокат також повідомив каналу "112 Україна", що у вівторок Вишгородський районний суд ухвалить рішення про запобіжний захід стосовно затриманого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА