08:31 22.01.2018

Частина одеських шкіл відновить заняття 22 січня, частина продовжить канікули, але не щеплених від кору дітей до школи не пустять

2 хв читати
Частина одеських шкіл відновить заняття 22 січня, частина продовжить канікули, але не щеплених від кору дітей до школи не пустять

Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міськради ухвалила рішення рекомендувати завершити канікули в школах міста 22 січня і відновити заняття.

При цьому, як повідомила прес-служба Одеської міськради, відповідно до рішення комісії, діти, які не мають жодного щеплення від кору, не допускаються до відвідування шкільних занять на період до стабілізації епідеміологічної ситуації.

"Усі школи підготували списки дітей, які тимчасово не зможуть відвідувати заняття. Всі вони реалізують своє право на отримання освіти, перебуваючи вдома. Навчання буде проводитися дистанційно в інтерактивній формі. Після зняття обмежень вчителі індивідуально відпрацюють пропущені теми з усіма дітьми", - наводить прес -служба міськради слова директора міського департаменту освіти і науки Олени Буйневич.

Разом з тим, 21 січня було оприлюднено розпорядження Одеської обладміністрації, в якому школам області рекомендується продовжити канікули для "розриву ланцюжка передачі кору" з 22 січня і до стабілізації ситуації.

У зв'язку з цим О.Буйневич на своїй сторінці в Facebook повідомила, що рішення про продовження канікул залишається в компетенції шкіл.

"Рішення про продовження канікул відповідно до законодавства приймають ради шкіл. Сьогоднішній (від 21 січня 2018 року - ІФ) лист обласної адміністрації переслали керівникам усіх навчальних закладів міста Одеси. Засідання Шкільних рад відбудуться завтра, школи завтра працюють, оскільки багато батьків не встигнуть вирішити, з ким залишити дітей. Рекомендуємо до остаточного вирішення питання залишити дітей вдома тим, у кого є така можливість. До кінця робочого дня всім батькам повідомлять про прийняте рішення. Дитячі садки працюють, їх відвідують тільки щеплені діти. Завтрашній пропуск прогулом вважати не будуть", - написала директор міського департаменту освіти.

Різні школи міста по-різному відреагували на ситуацію. Так, частина батьків ввечері в неділю отримали повідомлення від вчителів, що канікули продовжуються, і дітей до школи вести не потрібно. Інша частина, навпаки, отримала підтвердження від класних керівників про те, що канікули закінчилися.

Згідно зі статистикою міськради, в 2017 році на кір захворіли 744 одесита, з них 466 - діти. За даними прищепного статусу, 93,8% хворих не були щеплені від кору.

З початку 2018 року і на початок поточного тижня діагноз "кір" підтверджено у 69 осіб, з них 46 - діти.

Як повідомлялося, 4 січня міська влада Одеси ухвалила рішення не пускати в школи нещеплених дітей. А потім, після рекомендації ОДА, комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Одеської міськради рекомендувала школам продовжити зимові канікули до 22 січня.

Як повідомлялося, більшість летальних випадків від кору було зафіксовано в Одеській області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА