17:16 25.01.2018

У Румунії затримано колишнього гендиректора "Укрспирту" Лабутіна

2 хв читати
У Румунії затримано колишнього гендиректора "Укрспирту" Лабутіна

У Румунії затримано колишнього генерального директора державного підприємства "Укрспирт" Михайло Лабутіна, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник генерального прокурора України Євген Єнін.

"Затримання підтверджую, на кого він готував замах, не підкажу", - сказав Є.Єнін агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відсторонило керівника "Укрспирту" Михайла Лабутіна з посади, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова.

У цьому ж місяці прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що М.Лабутіну повідомлено про підозру у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн грн.

У січні 2015 року Інтерпол оголосив М.Лабутіна в розшук. Згідно з інформацією на офіційному сайті міжнародної поліції, він розшукується за підозрою у привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Також екс-главу "Укрспирту" звинувачують в ухиленні від сплати податків і загрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

30 травня 2017 року В.Панков був убитий пострілом у спину в Дарницькому районі Києва.

Наприкінці грудня 2017 року поліція затримала підозрюваних у вбивстві В.Панкова і в інших замахах на бізнесменів у Києві.

24 січня 2018 року заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі програми "HARD з Влащенком" на телеканалі ZIK повідомив, що в Румунії затримано організовану злочинну групу, яка підривала в Києві людей і готувала замахи, зокрема на міністра внутрішніх справ Україна Арсена Авакова.

"Військова прокуратура спільно з департаментом контррозвідки СБУ і Нацполіцією затримали організовану злочинну групу з колишніх кримінальників і колишніх учасників АТО, які підривали людей у Києві, готували замахи, і на міністра внутрішніх справ Авакова. Про це ніхто не говорив. Організатора цієї групи заарештували Румунії, і зараз відбувається екстрадиційна перевірка і процедура повернення цієї людини в Україні. Цей підозрюваний - один з колишніх керівників "Укрспирту", - розповів військовий прокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА