19:25 25.01.2018

У мера Одеси чергове закордонне відрядження: після Афін - Давос

3 хв читати
У мера Одеси чергове закордонне відрядження: після Афін - Давос

В. о. міського голови Одеси Анатолій Орловський відправив мера Одеси Геннадія Труханова в чергове закордонне відрядження.

Згідно з розпорядженням №08В від 25 січня Г.Труханов у супроводі віце-мера Одеси Павла Вугельмана і директора КП "Агентство програм розвитку Одеси" Олександри Олійникової вирушив на три дні - з 26 до 28 січня до Давоса (Швейцарська Конфедерація) для участі в презентації Український дім на Всесвітньому економічному форумі.

Як повідомлялося, 19 січня А.Орловський продовжив відпустку Г.Труханову на три дні - з 19 до 22 січня, тому що він не зміг прилетіти до Одеси через негоду.

При цьому з 22 січня, згідно з іншим розпорядженням А.Орловського, Г.Труханов вирушив у відрядження до Афін (Греція). Туди ж за кілька днів полетіли заступники міського голови Одеси Павло Вугельман, Андрій Котляр і О.Олійникова. Мета відрядження – "проведення робочих переговорів з розвитку співробітництва".

16 січня 2018 року екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що Г.Труханов може не повернутися з відпустки, в яку він пішов 27 грудня 2017 року. На думку Е.Гурвица, це пов'язано із завершенням розслідувань у справах про Одеський аеропорт та адмінкорпус заводу "Краян", куди мерія має намір перевести працівників з центру.

Г.Труханов пішов у відпустку 27 грудня 2017 року на 22 календарні дні - до 18 січня. В. о. мера на цей період був перший заступник Одеського міського голови А.Орловський.

У 2017 році Г.Труханов сім разів йшов у відпустку, зокрема скориставшись правом узяти відпустку "за свій рахунок".

Наприкінці жовтня 2017 року Е.Гурвіц уже прогнозував зміну влади і позачергові вибори в Одесі найближчим часом.

12 січня 2018 року Генеральна прокуратура України спільно з НАБУ повідомила про підозру депутату Одеської облради та його спільнику за пропозицію дати хабар у розмірі $500 тис. працівнику НАБУ. За інформацією правоохоронців, депутат облради мав намір дати хабар представнику НАБУ за зняття арешту з рахунків суб'єкта госпдіяльності (бенефіціаром якого є депутат Одеської облради) в сумі 185 млн грн та уникнення конфіскації заарештованих коштів.

У свою чергу в НАБУ уточнили, що хабар співробітнику НАБУ пропонувався в обмін на зняття арешту з рахунків ТОВ, задіяного, за даними слідства, в корупційній схемі із заволодінням коштами бюджету міста Одеса. "Йдеться про гроші, отримані від продажу мерії Одеси будівлі за завищеними цінами... Нагадуємо, згадана будівля у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року була продана за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн грн", - йшлося в повідомленні Бюро.

При цьому депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, якого ЗМІ назвали підозрюваним у пропозиції $500 тис. співробітнику НАБУ, заперечує звинувачення та обіцяє незабаром добровільно прийти до антикорупційного відомства.

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Одеська міськрада викупила адміністративний корпус колишнього заводу "Краян" за 185 млн грн. До будівлі після ремонту планувалося перемістити всі структурні підрозділи мерії, які нині розкидані в різних частинах Одеси, що, на думку мерії, дасть змогу заощадити не менше ніж 15 млн грн на рік на оплаті комунальних послуг, а також вивільнить близько 20 тис. кв. м приміщень у центрі міста, які можуть бути продані або передані в оренду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА