14:13 28.01.2018

У Москві на мітингу затримали Навального

2 хв читати
У Москві на мітингу затримали Навального

Співробітники правоохоронних органів затримали Олексія Навального, який прийшов на несанкціонований мітинг у центрі Москви, повідомили в штабі опозиціонера.

Олексія Навального затримали на Тверській вулиці", – сказали "Інтерфаксу" в штабі.

25 грудня Центрвиборчком відмовив у реєстрації групи виборців, створеної для підтримки самовисування кандидата на посаду президента РФ О.Навального, через відсутність у нього пасивного виборчого права. Зі свого боку О.Навальний, виступаючи на засіданні ЦВК РФ, заявив, що має право йти на вибори, пославшись на рішення ЄСПЛ. Після рішення ЦВК він заявив, зокрема, про намір провести 28 січня всеросійську акцію протесту.

15 січня юрист "Фонду боротьби з корупцією" О.Навального Іван Жданов повідомив агентству, що в мерію Москви подано заявку на проведення вдень 28 січня ходи Тверською вулицею з мітингом на Охотному ряду.

18 січня московська влада на заявку опозиції провести 28 січня мітинг в центрі міста запропонувала три альтернативні майданчики – на північному сході, південному сході і північному заході столиці.

25 січня керівник департаменту регіональної безпеки і протидії корупції Москви Володимир Черніков повідомив "Інтерфаксу", що організатори запланованої на неділю акції прихильників О.Навального не мають права проводити її, оскільки відмовилися від запропонованих столичною мерією варіантів.

У п'ятницю прес-секретар президента Дмитро Пєсков заявив, зокрема, журналістам: "Безумовно, у разі відмови у праві на їх проведення на основі чинного законодавства, проведення несанкціонованих мітингів, матиме певні наслідки з точки зору порушень закону". "Безумовно, зараз час перед виборами, але час перед виборами не означає якогось особливого, пільгового режиму в дотриманні російського законодавства".

26 січня прокуратура Москви винесла застереження організаторам несанкціонованої ходи Тверською вулицею Москви і попередила про відповідальність за порушення закону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА