14:09 30.01.2018

Експертиза підтвердила справжність голосів на плівках розмови Саакашвілі та Курченка

2 хв читати
Експертиза підтвердила справжність голосів на плівках розмови Саакашвілі та Курченка

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтверджує інформацію про встановлення експертизою автентичності голосів на оприлюднених раніше записах переговорів екс-президента Грузії та лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі з бізнесменом Сергієм Курченком, котрий переховується в РФ.

"Слідство триває, воно непросте. Але перший сигнал є: експертиза встановила, що голоси на плівках розмови Саакашвілі та Курченка справжні й належать їм. Що буде далі - залежить від слідчих, прокурорів, а потім - рішення суду", - сказав Ю.Луценко в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому у вівторок.

Як повідомлялося, влітку 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той був за межами країни. Політику вдалося повернутися в Україну. "Рух нових сил" організував і провів низку протестних акцій.

Ю.Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена С.Курченка $0,5 млн на свою діяльність в Україні, та продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Президент України П.Порошенко заявив, що слідчі можуть звернутися до міжнародних організацій для проведення експертиз матеріалів слідства у справі М.Саакашвілі, "щоб це було абсолютно відкрито й мало абсолютну довіру".

29 грудня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган заявила, що фоноскопічна експертиза підтвердила справжність голосів М.Саакашвілі та С.Курченка, зафіксованих на аудіозаписах українськими правоохоронцями. За її словами, слова та фрази, які належать М.Саакашвілі та С.Курченку, персоніфіковані в протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

Окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів на Харківщині за добу, загинули два мирні жителі

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 19 вибухів

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів двоє людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали

Росіяни обстріляли Нікопольський район, постраждалих немає

ЗС України за добу ліквідували 920 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА