18:40 30.01.2018

Мін’юст чекає на початок слухань у Стокгольмі щодо $5,4 млрд позову міноритаріїв "Укрнафти" до України восени

2 хв читати
Мін’юст чекає на початок слухань у Стокгольмі щодо $5,4 млрд позову міноритаріїв "Укрнафти" до України восени

Точні дати початку слухань у Стокгольмському арбітражному суді за позовом міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" до України стануть відомі до березня місяця цього року, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

"Я думаю, до березня місяця цього року буде визначено конкретні дати усних слухань: десь осінь - кінець цього року", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми на цьому етапі не можемо розголошувати стан справи. Але нині дуже активно готуємося до судового слухання", - додав міністр.

Раніше джерело в уряді повідомило агентству, що Мін’юсту вже вдалося досягти суттєвих процесуальних перемог, зокрема в частині графіка розгляду справи та перенесення дати усних слухань орієнтовно на жовтень цього року, що дає додатковий час для підготовки необхідних аргументів у стратегії захисту.

Водночас співрозмовник агентства зазначив, що предмет розгляду в цій справі охоплює значний обсяг матеріально-правових обставин, що стали підставою позову, особливості правового регулювання енергосектору в Україні та положення міжнародного права, що виводить його до числа найбільш складних і важливих у роботі Мін’юсту щодо захисту інтересів держави в міжнародних судах.

Як повідомлялося, міноритарні акціонери ПАТ "Укрнафта" (кіпрські Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management), пов'язані з колишніми акціонерами ПриватБанку, в червні 2015 року подали позов до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма проти держави Україна. Вони звинувачують Україну в завданні збитків через відбір газу, видобутий "Укрнафтою", без оплати або з оплатою за заниженою ціною; невиконанні "Нафтогазом" і "Укртрансгазом" рішень українських судів; різкому збільшенні ставок плати за надрокористування; зменшенні кворуму під час проведення зборів акціонерних товариств.

На початку цього року стало відомо, що сума претензій зросла з $4,7 млрд до $5,439 млрд.

Мін’юст України у справі проти міноритаріїв "Укрнафти" залучив британську юрфірму Latham & Watkins. У вересні 2017 року в проспекті євробондів України зазначалося, що усні слухання в арбітражі призначені на 19 лютого - 2 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА