19:01 02.02.2018

Генштаб ЗСУ готовий співпрацювати з громадськими організаціями учасників АТО

2 хв читати
Генштаб ЗСУ готовий співпрацювати з громадськими організаціями учасників АТО

 Генеральний штаб Збройних Сил України готовий підтримати громадські організації учасників антитерористичної операції, які налаштовані на конструктивну співпрацю з метою зміцнення обороноздатності країни.

Як повідомляється на сторінці Генштабу у Facebook, таку позицію озвучив у п'ятницю в рамках круглого столу за участю представників громадських організацій, які об'єднують учасників і ветеранів АТО, начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко.

"Створення потужної системи територіальної оборони, оптимізація діяльності її структури й підготовки завжди залишаються серед головних пріоритетів Збройних Сил України. В цих питаннях, які тісно пов’язані також із підготовкою кадрового резерву для Збройних Сил, ми розраховуємо на сприяння з боку учасників АТО та створених ними громадських організацій, які справді налаштовані на співпрацю", - зазначив В.Муженко.

Він окремо зауважив, що ЗСУ залишаються поза політикою, цього принципу мають дотримуватися і громадські організації учасників АТО, які хотіли б співпрацювати зі Збройними Силами України. "Вони не повинні дозволяти політичним силам різного ґатунку використовувати себе як фактор дестабілізації держави" – наголошується в повідомленні.

Наразі громадські організації учасників АТО відіграють важливу роль у військово-патріотичному вихованні молоді, у її фізичному загартуванні та в опануванні базовими військовими навичками. Ще одна функція, яку можуть узяти на себе громадські організації учасників АТО, - згуртувати навколо себе цивільних осіб, які з певних причин не можуть стати на військовий облік, але хотіли би брати участь у захисті країни. Організація системи військової підготовки для таких громадян є важливою функцією громадських організацій, за сприяння військових комісаріатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА