08:24 03.02.2018

Клімкін провів переговори з главою МЗС Нідерландів

2 хв читати
Клімкін провів переговори з главою МЗС Нідерландів

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив заходи протидії російській агресії з главою МЗС Нідерландів Халбах Зейлстра, повідомляють в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

"Під час переговорів міністри закордонних справ України та Нідерландів Павло Клімкін та Халбах Зейлстра домовилися посилити взаємодію в рамках міжнародних організацій з метою протидії російській агресії, зокрема в контексті непостійного членства Нідерландів в РБ ООН в 2018 році".

Окрему увагу міністри приділили питанню запровадження миротворчої Місії ООН на окупованих територіях на Донбасі. З нідерландської сторони підтверджена незмінність позиції щодо дотримання режиму санкцій проти РФ до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

"Міністри позитивно оцінили перші результати імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка створює додаткові можливості для подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва між Україною та Нідерландами, а також обговорили перспективи подальшого розширення взаємодії в аграрному та ІТ секторах, в сфері логістики, управлінні водними ресурсами, управлінні відходами, енергоефективності", - інформують в МЗС.

У відомстві підкреслили, що пріоритетним питанням порядку денного залишається судове переслідування винних в збиванні літака МН17 в рамках правової системи Нідерландів.

Також, під час перебування в Гаазі міністр виступив перед студентами і викладачами Гаазького відділення Лейденського університету, дав інтерв'ю провідним нідерландським ЗМІ "RTL nieuws" і "ANP".

Як повідомлялося, раніше П.Клімкін обговорив співпрацю в сфері кібербезпеки і протидії російській пропаганді з міністром внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА