17:21 05.02.2018

У Раді мають намір передбачити пільги батькам, які вкладають у розвиток дитини

2 хв читати
У Раді мають намір передбачити пільги батькам, які вкладають у розвиток дитини

 У Верховній Раді України розробляють законопроект, що компенсуватиме вклад батьків у розвиток дитини, заявляє представник президента України в парламенті Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенко").

"Законопроект, який ми запропонуємо парламенту, надасть батькам, які вкладають у розвиток дитини, певні пільги при оподаткуванні", - повідомила І.Луценко на спільній прес-конференції з міністром юстиції України Павлом Петренко у понеділок у Києві.

За її словами, якщо дитина відвідує приватний дитячий садок, навчається на курсах англійської мови, в художній або балетній школах тощо, то сім'ї після надання відповідних документів за доходами і видатками на розвиток та навчання дитини надаватимуться податкові пільги.

"Вкладати в свою дитину вигідно - це слоган майбутнього законопроекту. Він буде запропонований протягом півроку і, думаю, що в парламенті він отримає підтримку", - наголосила І.Луценко.

Народний депутат також повідомила, що наразі законодавці разом із канадськими та шведськими експертами працюють над законопроектом, що передбачає частковий розподіл коштів, одержуваних місцевими громадами на розвиток підростаючого покоління.

"У нас є пропозиція, і ми готуємо зараз відповідний законопроект про так званий іменний податок, який частково використовуватимуть на розвиток дитини. І це буде запропоновано місцевим громадам. Ми запропонуємо низку новацій, згідно з якими місцеві громади, отримуючи кошти від цього податку, частинами їх розподілятимуть на розвиток дитини: на дитячі садки, на майданчики, футбольні поля, катки, спортивні майданчики, різні заходи ", - розповіла І. Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА