21:03 06.02.2018

ДСНС буде модернізувати систему оповіщення про НС спільно з мобільними операторами

1 хв читати
ДСНС буде модернізувати систему оповіщення про НС спільно з мобільними операторами

Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство інформаційної політики та представники телекомунікаційних операторів України підписали Меморандум про співпрацю в модернізації існуючої системи оповіщення про надзвичайні ситуації в Україні з використанням новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій.

"В минулому році було затверджено Положення про організацію оповіщення про загрозу надзвичайних ситуацій, яким визначено основні засади функціонування в державі системи оповіщення. На початку 2018 року схвалена концепція розвитку, яка передбачає проведення до 2023 року модернізації системи оповіщення в Україні з використанням новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій ", - підкреслив на присвяченій підписанню документа прес-конференції у вівторок глава ДСНС Микола Чечоткін.

Він також зазначив, що в умовах децентралізації в країні початковим етапом впровадження локальних систем оповіщення можуть стати об'єднані територіальні громади.

"Проводячи спільні навчання і тренування в системі цивільного захисту, окремі територіальні громади вже впроваджують системи, що забезпечують інформування населення на території громад про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій", - пояснив М.Чечоткін.

Заступник міністра інформполітики Дмитро Золотухін відзначив, що ДСНС виконала велику роботу, погодила з мобільними операторами технологічні питання і правові аспекти.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА