14:18 07.02.2018

Українцю Панову в Криму продовжили арешт, Київ висловив протест

2 хв читати
Українцю Панову в Криму продовжили арешт, Київ висловив протест

 "Верховний суд" окупованого РФ Криму 7 лютого 2018 року продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою фігуранту так званої справи українських диверсантів Євгену Панову ще на 2 місяці, до 9 квітня, повідомляється на офіційному сайті Кримської правозахисної групи в середу.

Судове засідання відбувалося в закритому режимі. За даними правозахисників, рішення залишити Є.Панова в СІЗО винесла суддя Олена Михалькова, а клопотав про продовження терміну "старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу УФСБ РФ у Республіці Крим і місті Севастополі", підполковник юстиції М.Голишев".

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ України висловили протест у зв'язку з продовженням арешту Є.Панову. "Вкотре висловлюємо рішучий протест. Надумана і сфабрикована окупантом справа. Вкотре РФ грубо порушує права людини", - написала речник МЗС Мар’яна Беца у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

Як повідомлялося, ФСБ РФ оголосила 10 серпня 2016 року про запобігання в окупованому Криму терактам і затримання одного з їх організаторів - жителя Запорізької області Є.Панова.

Адвокати Є.Панова заявили, що їхній підзахисний категорично заперечує свою провину. Брат Є.Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму. Захист українців звернувся до Слідчого комітету РФ із заявою про застосування до них тортур з метою отримання зізнань.

ГУР Міноборони України, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України спростували повідомлення про українських диверсантів і причетність затриманих до українських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА