13:09 08.02.2018

Український консул відвідає утримуваного в РФ Сущенка і передасть вітання від керівництва країни та родичів

1 хв читати
Український консул відвідає утримуваного в РФ Сущенка і передасть вітання від керівництва країни та родичів

 Український консул відвідає утримуваного в Російській Федерації українського журналіста Романа Сущенка і передасть вітання від керівництва держави і родичів, повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорєльцев.

"Консул передасть вітання від керівництва держави та поінформує про поточну ситуацію, розповість, що відбувається в Україні ... Візит підтримки", - сказав він журналістам у четвер у Києві.

Крім того, український консул передасть Р.Сущенку привітання від родичів.

За словами С.Погорєльцева, консул відвідує журналіста кожного разу, коли вдається отримати дозвіл на такий візит.

Раніше у цей день - день народження Р.Сущенка - президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все можливе, щоб всі політв'язні українці повернулися на батьківщину.

"Український журналіст Роман Сущенко вже другий день народження зустрічає в російському СІЗО, де його за надуманими обвинуваченнями утримує кремлівський режим. Однак ми зробимо все можливе, щоб Роман швидше повернувся до України, до своєї сім'ї. Так само, як і інші українці, які перебувають у заручниках на території РФ, в окупованому Криму та Донбасі", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Як повідомлялося, про затримання українського журналіста "при проведенні шпигунської акції" в Москві ФСБ повідомила 3 жовтня 2016 року. Р.Сущенку пред'явлено обвинувачення в шпигунстві (ст. 276 КК РФ), свою вину він заперечує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА