14:15 14.02.2018

У редакції "Вестей" назвали дії АРМА перешкоджанням журналістській діяльності

2 хв читати
У редакції "Вестей" назвали дії АРМА перешкоджанням журналістській діяльності

У редакції газети і сайта "Вести" розцінюють як перешкоджання журналістській діяльності дії осіб, що захопили їхній офіс під управлінням Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Те, що відбувається, – це безпрецедентний тиск. І ми бачимо, що всі дії, які здійснюють загарбники, спрямовані на те, щоб перешкоджати нашій журналістській діяльності. Ми залишилися фактично без техніки, ми не можемо потрапити на свої робочі місця", - сказала головний редактор газети "Вести" і сайта vesti-ukr.com Оксана Омельченко на прес-конференції в середу в Києві.

Вона наголосила, що вже сьому добу невідомі утримують приміщення редакції. "В четвер вони зайшли за допомогою представників поліції, в народі їх називають тітушками, і вони затрималися вже сьому добу. Їх відвідують представники АРМА і бізнес-центру "Навігатор" - це підрядник Нацагентства з управління активами", - розповіла головред.

За її словами, до того, як були знищені камери відеоспостереження, працівники могли спостерігати, як ламають техніку і меблі медіахолдингу.

О.Омельченко зазначила, що дії людей, які перебувають в офісі, не підтверджують заяви АРМА про готовність до конструктивного діалогу. "Сьому добу журналісти не можуть потрапити на робочі місця. Коли вони намагаються це зробити, загарбники поводяться агресивно" - додала вона.

Крім того, О.Омельченко заявила, що у вівторок було заблоковано Facebook-сторінку "Вестей". "Тому ми поширили заяву з проханням не вестися на провокації, які можуть бути озвучені з боку нашої Facebook-сторінки", - сказала вона.

Головний редактор наголосила, що журналісти продовжують працювати. "Ми навіть не допускаємо можливості того, щоб газета "Вести" припинила свій вихід або ми скоротили наклад", - сказала вона.

У свою чергу шеф-редактор "Радио Вести" Андрій Блінов розповів, що велику частину обладнання радіостанції втрачено, але мовлення відновили з резервної студії.

Водночас адвокат Олександр Дульський заявив про намір звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з тим, що відбувається навколо медіахолдингу "Вести".

Він наголосив, що Печерський районний суд м. Києва в серпні 2017 року зняв арешт із приміщень 32-го поверху бізнес-центру, де розміщується офіс медіахолдингу, який нині заблокований невідомими на підставі рішення АРМА.

"Ним можна користуватися. Є судове рішення, яке ніким не оскаржене... Тому перебування там, на 32-му поверсі, будь-кого, окрім законного володільця або власника суперечить нормам Конституції", - пояснив адвокат.

"Те, що сталося з журналістами, свідчить про порушення гарантії журналістської діяльності", - додав О.Дульський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА