14:02 15.02.2018

Декларацію протипожежної безпеки тепер можна подати онлайн

3 хв читати
Декларацію протипожежної безпеки тепер можна подати онлайн

Декларація відповідності вимогам протипожежної безпеки стала доступна онлайн, про це повідомив фонд Східна Європа у своєму прес-релізі у середу.

Згідно документу, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Державне агентство з питань електронного урядування і партнер проекту USAID/UK Aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" 14 лютого 2018 року презентували нову електронну послугу з реєстрації декларації відповідності вимогам протипожежної безпеки у режимі онлайн.

Раніше подати документи на реєстрацію декларації можна було у паперовій формі до Центру надання адміністративних послуг. Суб’єкти звернення подавали документи та забирали результат особисто, долаючи значні відстані та витрачаючи додаткові ресурси. Відтепер пропонується принципово новий рівень якості обслуговування бізнесу. Суб’єкти господарювання можуть подати такі документи у будь-який зручний час 24 години 7 днів на тиждень через мережу Інтернет, витративши на це не більше декількох хвилин.

"Сьогодні Урядом було прийнято Постанову "Про внесення змін до Порядку подання і реєстрації декларації з питань пожежної безпеки", якою реалізовано зазначений механізм для подання на реєстрацію декларацій, - повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. - Положення постанови усувають можливі корупційні ризики при наданні зазначеної адміністративної послуги, спрощують відносини між суб’єктами господарювання та контролюючим органом, а також сприяють поліпшенню інвестиційного клімату в цілому в державі.".

Електронна послуга вже доступна через https://e-services.dsns..ua/ і https://www.kmu.gov./ua/services. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підкреслив важливість прозорості та доступу до інформації, що забезпечує ця онлайн послуга. «Відкритість реєстру, де будуть зберігатися декларації, забезпечить громадянам доступ та можливість моніторити та контролювати процес, - пояснив він. - Інформацію про те, чи задекларував конкретний підприємець відповідність свого об’єкта вимогам протипожежної безпеки, хто відповідальний за безпеку, де придбано протипожежне обладнання, тепер можна легко знайти онлайн».

Відповідно до затвердженої Кабінетом Міністрів України Концепції розвитку електронного урядування України і плану її впровадження, електронна послуга з реєстрації Декларації про відповідність протипожежним вимогам включена до 100 першочергових і найбільш пріоритетних до впровадження у відповідності до потреб бізнесу і суспільства.

Проте ексерти зазначають, що це не остання e-перемога в цій царині. «Ця послуга є першою в цілому переліку подібних важливих сервісів, які ми плануємо перевести в онлайн режим, - зазначила Виконувач обов’язків керівника проекту міжнародної технічної допомоги USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» Леся Чміль. - Слідом за нею, протягом найближчих тижнів ми плануємо затвердити «споріднену» послугу ліцензування робіт протипожежного призначення, яка також буде переведена в е-формат».

Проект реалізовано Державною службою з надзвичайних ситуацій і Державним агентством з питань електронного урядування за підтримки Фонду Східна Європа та проекту міжнародної технічної допомоги USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах», що виконується Фондом «Євразія».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА