16:41 16.02.2018

Заступника мера Сєвєродонецька затримано на хабарі

1 хв читати
Заступника мера Сєвєродонецька затримано на хабарі

 Працівники прокуратури Луганської області спільно зі Службою безпеки України затримали заступника Сєвєродонецького міського голови під час отримання хабара в розмірі 135 тис. грн, повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Досудовим слідством встановлено, що наприкінці 2017 року посадовець вимагав від директора будівельної компанії гроші в розмірі 10% від вартості об'єкта будівництва при виконанні цією компанією будівельних робіт із ремонту мереж, приміщень систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі однієї з лікарень міста Сєвєродонецька", - написав А Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його інформацією, 15 лютого під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 135 тис. грн чиновника затримано, вирішується питання про повідомленні йому і посереднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди посадовою особою, що займає відповідальне становище).

"Слідчими і прокурорами проводиться комплекс невідкладних слідчо-розшукових дій для документування злочинної діяльності, тривають обшуки за місцем проживання і роботи чиновника", - повідомив А.Лисенко.

Він зазначив, що найближчим часом прокурори направлять до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Наразі перевіряється причетність посадовця до вчинення інших корупційних злочинів на території області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА