08:24 20.02.2018

Колишній оператор-навідник "ДНР" здався правоохоронцям у Волновасі

2 хв читати
Колишній оператор-навідник "ДНР" здався правоохоронцям у Волновасі

У Волновасі Донецької області житель Маріуполя, який був оператором-навідником терористів "ДНР", здався правоохоронцям у Волновасі, повідомила прес-служба поліції в Донецькій області.

"У Волновасі колишній оператор-навідник розвідувальної роти "ДНР" здався правоохоронцям. У відношенні учасника НВФ відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в поліцію звернувся маріуполець, який знаходився в складі НВФ з вересня 2016 по березень 2017 року. Чоловік поїхав на окуповану територію до знайомого, а там йому запропонували заробити грошей. Новобранця одразу екіпірували і відправили на передову, де його призначили на посаду оператора-навідника протитанкової керованої ракети. В обов'язки бойовика входили збір даних і розвідувальна функція безпосередньо на лінії розмежування поблизу Гранітного і Чермалика.

"Згодом найманець залишив лави терористів, тому що йому набридло жити в поганих умовах. Чоловік змінив кілька місць роботи на окупованій території, але потім вирішив повернутися додому і здатися правоохоронцям", - повідомили в поліції.

Нині він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Тільки після того, як пройде перевірка і буде встановлено, що на час перебування в рядах "ДНР" підозрюваний не здійснював тяжких злочинів проти мирного населення, виробництво може бути перекваліфіковане на ч.6 ст.260 КК України.

Правоохоронці підкреслили, що згідно з ч.6 ст.260 КК України, особа, яка перебувала в складі збройних формувань, добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА