13:34 23.02.2018

Частина підозрюваних у скоєнні теракту біля телеканалу "Еспресо" перебувають у Чечні

2 хв читати
Частина підозрюваних у скоєнні теракту біля телеканалу "Еспресо" перебувають у Чечні

Кілька підозрюваних у скоєнні теракту біля телеканалу "Еспресо", що стався в жовтні 2017 року, внаслідок чого загинули двоє і дістали поранень троє осіб, перебувають у Чечні, повідомив постраждалий унаслідок цього теракту народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук.

"Замах на моє життя розкрито. Виконавців встановлено. Частина з них перебуває на тимчасово окупованих територіях, частина - в РФ (тимчасово окупована територія Чеченської Республіки Ічкерія)", - написав нардеп на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Щодо затримання підозрюваних у скоєнні теракту, то І.Мосійчуку про це нічого не відомо. "За даними слідства, терористи контактували з особами на території РФ. Є всі підстави вважати, що контактною особою на території РФ був співробітник ворожих спецслужб", - додав він.

Раніше джерела в Службі безпеки України повідомили виданню Insider про затримання кількох підозрюваних і перебування інших на території РФ. "Кількох учасників злочинного угруповання затримано, вони перебувають у СІЗО. Водночас іще кілька ймовірних виконавців, а також організаторів перебувають на території РФ", - сказали в СБУ, зазначивши, що йдеться про кількох громадян України.

Як повідомлялося, ввечері 25 жовтня 2017 року Києві на виході з офісу телеканалу "Еспресо" стався вибух, унаслідок якого загинули двоє й зазнали поранень троє осіб, зокрема народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка І.Мосійчук і політолог Віталій Бала, яких одразу госпіталізували та прооперували. Загиблі - двоє поліцейських: охоронець І.Мосійчука Руслан Кушнір (помер дорогою до лікарні) та місцевий житель, 36-річний Михайло Мормиль.

Вибух кваліфіковано як теракт. Слідство перебуває під контролем СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА