12:54 27.02.2018

Князєв: Більшість українців, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном, - вимушені переселенці

1 хв читати
Князєв: Більшість українців, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном, - вимушені переселенці

На непідконтрольних територіях Донбасу жителі примусово працюють та стають жертвами сексуальної експлуатації, а потерпілі від торгівлі людьми українці в інших країнах - переважно переселенці, констатує глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Через територіальне розміщення України на карті Європи, враховуючи російську агресію в південно-східній частині, наша країна стала країною походження транзиту і призначення", - сказав С.Князєв у вівторок у Києві, виступаючи на презентації результатів роботи з протидії злочинам, пов'язаним із торгівлею людьми (підсумки 2017 року).

Він розповів, що на непідконтрольній українській владі території чоловіки, жінки і діти зазнають примусової роботи і сексуальної експлуатації, про що "ми чомусь не говоримо". "Через ці причин понад 2 млн осіб зі Східної України стали вимушеними переселенцями", - зазначив С.Князєв.

Глава Нацполіції наголосив, що найбільша кількість жертв торгівлі людьми серед українців на території інших держав - це вимушені переселенці.

"Росія і сепаратисти у зоні конфлікту використовують українців для примусової роботи: чоловіків - для риття окопів ... Дітей використовують як інформаторів або як живий щит", - навів приклади С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА