21:43 27.02.2018

Апеляційний суд Києва залишив під вартою соратника Саакашвілі Дангадзе

2 хв читати
Апеляційний суд Києва залишив під вартою соратника Саакашвілі Дангадзе

Апеляційний суд Києва залишив під вартою соратника лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе, повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Апеляційний суд Києва залишив під вартою Северіона Дангадзе, якому інкримінують ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) і ст. 110 (держзрада)", - написала вона на своїй сторінці в Фейсбук у вівторок ввечері.

Як повідомлялося, 30 січня 2018 районний суд Києва продовжив до 31 березня термін запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для соратника лідера партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії М.Саакашвілі С.Дангадзе.

5 грудня 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав через координатора київського обласного осередку "Руху нових сил" С.Дангадзе від бізнесмена Сергія Курченко, який переховується в РФ, $ 500 тис. на свою діяльність в Україні.

С.Дангадзе був затриманий 4 грудня. Правоохоронці стверджують, що він хотів покинути територію України.

6 грудня Печерський райсуд Києва заарештував С.Дангадзе на два місяці без права застави. 28 грудня 2017 року Апеляційний суд Києва залишив в силі це рішення.

При цьому М.Саакашвілі, його соратники і адвокати називають цю справу сфабрикованою, а затримання С.Дангадзе незаконним. М.Саакашвілі стверджує, що взагалі не знайомий з С.Курченко, а аудіозаписи своїх розмов із збіглим бізнесменом, як і їх експертизу, називає фальсифікацією і підтасовуванням.

Самому М.Саакашвілі 26 січня Апеляційний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді "нічного" домашнього арешту з 22:00 до 7:00 наступного дня строком до 5 лютого.

М.Саакашвілі підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256, ч.4 ст.110 Кримінального кодексу України: замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА