18:07 28.02.2018

Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської може відбутися 5 березня

2 хв читати
Розведення сил і засобів біля Станиці Луганської може відбутися 5 березня

У районі смт Станиця Луганська Луганської області в понеділок, 5 березня, може відбутися розведення сил і засобів сторін від лінії розмежування за умови дотримання режиму тиші, заявляє прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"За умови дотримання режиму тиші в районі н. п. Станиця Луганська 5 березня 2018 року може відбутися розведення сил і засобів, як це передбачено відповідним рамковим рішенням ТКГ", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

За її словами, українська сторона наполягає на виконанні раніше досягнутих у рамках Мінського процесу домовленостей щодо дотримання лінії розмежування, встановленої меморандумом від 19 вересня 2014 року, створення зони безпеки вздовж неконтрольованої ділянки російсько-українського кордону, демілітаризації низки населених пунктів. "Невиконання цих угод з боку РФ/ОРДЛО призводить до системного зриву раніше досягнутих домовленостей щодо режиму тиші. Також відсутність вказівок керівництва РФ щодо режиму тиші не сприяє нормалізації ситуації на Донбасі", - зазначає прес-секретар Л.Кучми.

Вона поінформувала, що незаконні збройні формування окремих районів Донецької області 23 і 24 лютого вперше з моменту оголошення "Різдвяного перемир'я" застосували важке озброєння, що підлягає відведенню, причому вогонь вівся не по військових позиціях, а вглиб контрольованої українським урядом території. "Закликаємо РФ виконати взяті на себе зобов'язання і використовувати свій вплив на НЗФ ОРДЛО для настання режиму тиші", - написала Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА