08:57 01.03.2018

Затримано зловмисників, підозрюваних у замаху на вбивство керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

1 хв читати
Затримано зловмисників, підозрюваних у замаху на вбивство керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників, які підозрюються в замаху на вбивство керівника ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", повідомив глава Національної поліції України Сергій Князєв.

"Ще 10 листопада минулого року в Києві злочинець проломив голову керівнику державного підприємства, а через деякий час іншому керівнику прив'язали бойову гранату до авто. І тільки раптове зниження температури призвело до того, що важіль гранати не спрацював, а примерз до кузова. Це і врятувало життя багатьох людей, адже авто було припарковано в людному місці Києва", - написав С.Князєв на своїй сторінці в Фейсбук.

Поліцейські з'ясували, що напад замовили через професійну діяльність зловмисників. Саме таким чином вони намагалися змусити керівників до розкрадання державних коштів.

"Прикриваючись підробленими договорами на експорт, учасники злочинної схеми проводили фіктивні закупівлі зерна. Але задум було не так просто здійснити, тому що керівники намагалися перешкодити таким махінаціям, призупинивши оплату за договорами", - відзначає глава Нацполіції України.

С.Князєв підкреслює, що "організатори нападу сподівалися, що прибравши керівників, які не погоджувалися грати за їхніми правилами, корпорацію очолить підконтрольна їм кандидатура. Але на шляху їх планам стали правоохоронці спільно з Головним управлінням розвідки МО України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА